Pastane Usulü Ramazan Pidesi

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pastanelerden aldığınız ramazan pidesini evinizde de kolayca hazırlayabileceksiniz. Süt, su ve aktif maya ile hazırlanan ramazan pidesi tarifimiz sizlerle.

2 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pastane Usulü Ramazan Pidesi

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
3,5 - 4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
0,5 su bardağı ılık su
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

Tepsiye serpmek için:

2 - 3 yemek kaşığı kepek

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 yemek kaşığı susam
Yaklaşık 1 - 1,5 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık süt, ılık su, sıvı yağ, tuz ve toz şekeri ekleyin. Kaşık veya spatula ile hamur biraz toparlanıncaya kadar karıştırın. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini düzgün top şekline getirin ve fırın tepsilerine alın. Üzerlerini kapatıp 20 dakika bekletin.

Süre sonunda elinizin parmaklarını suya batırıp tepsideki hamurun kenarlarında 2 cm boşluk bırakarak orta kısmından dışa doğru hafifçe bastırarak 25 cm çapında açın. Diğer tepsideki hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve üzerlerini kapatıp 15 dakika bekletin. Süre sonunda parmak uçlarınızı hafifçe ıslatıp hamurların üzerine baklava veya kare şeklinde desenler oluşturun. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sütü ekleyip karıştırın ve hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam ve çörek otu serpip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika sonra üzerini bir mutfak havlusu ile örtün.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.