Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Peynirli Kurabiye

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hamuruna beyaz peynir ve dereotu ilave ederek hazırlanan bir tuzlu kurabiye tarifi. Klasik bir tarif.

Yaklaşık 50 - 55 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Kurabiye

Malzemeler:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay kaşığı tuz
100 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
0,5 demet ince doğranmış dereotu

Üzeri için:

1 yumurta akı
çörek otu

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tuz, margarin, sıvı yağ, süt, yumurta sarısı, rendelenmiş peynir ve dereotunu ekleyip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.