Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin. Margarin, yoğurt ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Rendelenmiş peyniri sucuk, sosis, dereotu, maydanoz ve yeşilbiber ile karıştırın. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıba yayın. Üzerine iç malzemeyi yayın. Kalan hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın, ince şeritler şeklinde kesin ve malzemenin üzerine sepet örgüsü şeklinde sıralayın.
Yumurtayı süt ile iyice çırpın. Bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay