Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pırasalı Krep

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz sebzeli peynirli krep tarifi.

Yaklaşık 20 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pırasalı Krep

Hamur:

3 adet küçük boy pırasa
0,5 demet ince doğranmış maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 yumurta (orta boy)
2,5 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 - 2 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı toz şeker
3 su bardağı mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)

Pişirmek için:

2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Pırasaları çok ince doğrayın. Maydanoz ve beyaz peynir rendesini ilave edip karıştırın.

Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve toz şekeri bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Mısır unu ve mayayı ayrı bir kapta karıştırın. Sıvı karışıma ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine pırasalı karışımı ekleyip karıştırın. Üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin.

Tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ gezdirip orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız pırasalı hamurdan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Yaymadan orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Hamurun tamamını aynı şekilde hazırlayın ve ılık servis yapın.