Flag

Portakal Glazürlü Kurabiyeler

Yaklaşık 35 adet
Kolay
60 dk.
Pratik glazür tarifi ile narenciye sevenler için lezzetli ve bereketli bir kurabiye.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1yumurta
125 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağıun
Glazür
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığıportakal suyu
Üzeri için
80 gbitter çikolata
1portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, margarin, pudra şekeri ve şekerli vanilini bir kaba alın. Unu eleyerek ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru 2-3 mm kalınlığında açın ve çay bardağı ile kesin. Tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğutun.

3

Glazürün hazırlanışı

Pudra şekerini portakal suyu ile topak kalmayacak şekilde iyice ezerek glazürü hazırlayın ve kurabiyelerin üzerine yayın.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayıp eriyen çikolatayı içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyelerin üzerine şeritler sıkarak süsleyin. Portakal kabuğu rendesini de kurabiyelerin üzerine serperek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.