Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakal Glazürlü Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik glazür tarifi ile narenciye sevenler için lezzetli ve bereketli bir kurabiye.

Yaklaşık 35 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakal Glazürlü Kurabiyeler

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağı un

Glazür:

1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı portakal suyu

Üzeri için:

80 g bitter çikolata
1 portakal kabuğu rendesi

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, margarin, pudra şekeri ve şekerli vanilini bir kaba alın. Unu eleyerek ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru 2-3 mm kalınlığında açın ve çay bardağı ile kesin. Tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğutun.

3

Glazürün hazırlanışı

Pudra şekerini portakal suyu ile topak kalmayacak şekilde iyice ezerek glazürü hazırlayın ve kurabiyelerin üzerine yayın.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayıp eriyen çikolatayı içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyelerin üzerine şeritler sıkarak süsleyin. Portakal kabuğu rendesini de kurabiyelerin üzerine serperek servis yapın.