Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakal Soslu Muffinler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mücevher gibi, ışıl ışıl muffinler...

Yaklaşık 12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakal Soslu Muffinler

Hamur:

150 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı bal
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta (orta boy)
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı muskat rendesi

Üzeri için:

0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 adet portakal (püre haline getirilmiş)
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Kalıp:

Kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarini mikser ile 2-3 dakika çırpın. Bal, şekerli vanilin, yumurta, un, hamur kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve muskat rendesini karışıma teker teker ekleyerek, her birini yarımşar dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Pudra şekerini, portakal püresi ve buğday nişastası ile karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Soğutup muffinlerin üzerine yayın.