Portakallı Çiçek Bahçesi

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ferahlatıcı ve vitaminli bir soğuk pasta..

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Çiçek Bahçesi

Taban:

155 g yulaflı bisküvi (öğütülmüş)
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş badem
75 g eritilmiş margarin

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı

Portakallı pelte:

2 su bardağı portakal suyu
0,5 su bardağı kırmızı greyfurt suyu
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 su bardağı toz şeker

Süslemek için:

2 adet portakal
0,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Öğütülmüş bisküvi, badem ve eritilmiş margarini derin bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Kalıbın tabanına kaşık ile bastırarak yayın.

2

Pudingin hazırlanışı

Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp kalıptaki bisküvili tabanın üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

3

Portakallı pelte

Portakal suyu ve greyfurt suyunu tencereye alın. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra orta ateş üzerinde pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun ve kalıptaki tatlının üzerine dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

4

Süsleme

Rendenin ince tarafı ile portakalları hafifçe rendeleyerek kabuğun ince turuncu kısmını atın. Kalan kabuğu soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve 10 dakika kaynatın. Suyunu süzün ve tekrar tencereye alın. Toz şeker ve yarım su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Şekerli portakal kabuklarını pişirme kağıdı üzerine yayın. 160°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika kurutun. Fırından çıkarıp soğutun.

Tatlının üzerine hazırladığınız portakal kabuklarını serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.