Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Glazürlü Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nefis, çiçek şeklinde, portakallı kurabiye tarifidir. Kahve veya çayın yanına iyi gider.

Yaklaşık 40 - 45 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Glazürlü Kurabiye

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g margarin
2 yumurta sarısı
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı portakal suyu
1 tutam tuz

Glazür:

2 yemek kaşığı portakal suyu
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, yumurta sarısı, pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Süre sonunda hamuru 3-4 mm kalınlığında açın ve yuvarlak çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

3

Glazür

2 yemek kaşığı portakal suyunu pudra şekeri ile iyice karıştırarak glazürü hazırlayın. Pişirme kağıdından huni yapın ve glazürü içine doldurup ucunu kesip kurabiyelerin üzerini süsleyin ve servis yapın.