Flag

Portakallı Glazürlü Kurabiye

Yaklaşık 40 - 45 adet
Kolay
150 dk.
Nefis, çiçek şeklinde, portakallı kurabiye tarifidir. Kahve veya çayın yanına iyi gider.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gmargarin
2yumurta sarısı
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1portakal kabuğu rendesi
0,5 çay bardağıportakal suyu
1 tutamtuz
Glazür
2 yemek kaşığıportakal suyu
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, yumurta sarısı, pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Süre sonunda hamuru 3-4 mm kalınlığında açın ve yuvarlak çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

3

Glazür

2 yemek kaşığı portakal suyunu pudra şekeri ile iyice karıştırarak glazürü hazırlayın. Pişirme kağıdından huni yapın ve glazürü içine doldurup ucunu kesip kurabiyelerin üzerini süsleyin ve servis yapın.