Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Sakızlı Lolipoplar

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sakızlı muhallebi ve krem şanti ile hazırlanan dondurulmuş tatlılar.

Yaklaşık 10 - 12 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Sakızlı Lolipoplar

Karışım için:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 su bardağı süt
25 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu (buzdolabında soğutulmuş)
2 adet portakal kabuğu rendesi

Süslemek için:

1 adet portakal

Kalıp:

Lolipop dondurma kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.

2

Krem şanti ve karışımın hazırlanışı

Soğuk portakal suyunu çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğumuş sakızlı muhallebiyi ekleyin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Portakal kabuğunu ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı çay kaşığı ile boşluk kalmayacak şekilde kalıplara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatıp buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve 4-5 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Tatlıları dondurucudan çıkarın ve 5 dakika bekletin. Çubukları kalıplarından dikkatlice çıkarın ve servis tabagına alın. Portakal kabuğu ile süsleyin ve bekletmeden servis yapın.