Flag

Portakallı Sakızlı Lolipoplar

Yaklaşık 10 - 12 adet
Kolay
40 dk.
Sakızlı muhallebi ve krem şanti ile hazırlanan dondurulmuş tatlılar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Lolipop dondurma kalıbı

Malzemeler

Karışım için
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 su bardağısüt
25 gmargarin
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıtaze sıkılmış portakal suyu (buzdolabında soğutulmuş)
2 adetportakal kabuğu rendesi
Süslemek için
1 adetportakal

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.

2

Krem şanti ve karışımın hazırlanışı

Soğuk portakal suyunu çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğumuş sakızlı muhallebiyi ekleyin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Portakal kabuğunu ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı çay kaşığı ile boşluk kalmayacak şekilde kalıplara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatıp buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve 4-5 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Tatlıları dondurucudan çıkarın ve 5 dakika bekletin. Çubukları kalıplarından dikkatlice çıkarın ve servis tabagına alın. Portakal kabuğu ile süsleyin ve bekletmeden servis yapın.