Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Supangle

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakal şuruplu kek üzerinde supangle ikramı..

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Supangle

Hamur:

100 g margarin
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 portakal kabuğu rendesi

Islatmak için:

1 çay bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Supangle
2,5 su bardağı süt
25 g margarin

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 dakika

Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletin.

3

Şurup

Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın.kekin üzerine şurubu yayarak dökün ve soğumaya bırakın.

4

Supanglenin hazırlanışı ve servis

Supangleyi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başladığında margarini ekleyin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.