Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pratik Kurabiye

(0)
4 28 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

En kolay kurabiye tarifi nasıl yapılır? Sade, basit, az malzemeli, lezzetli ve bayatlamaz. 2 dakika çırp, 5 dakika yoğur, işte hazır!

Yaklaşık 20 - 25 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pratik Kurabiye

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
250 g margarin veya tereyağı
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin. Margarin veya tereyağı, pudra şekerini ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile 1-2 dakika çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Süsleme ve servis

1 poşet şekerli vanilin ile yarım su bardağı pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üzerine serpin. Soğutup servis yapın.