Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pudingli Gato

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu ve vanilyalı puding ile hazırlanan iki renkli karışımdan oluşan bir parfe.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pudingli Gato

Kakaolu krema için:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3,5 su bardağı süt
150 g bebe bisküvisi
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru incir
1 portakal kabuğu rendesi
12 adet kedidili bisküvi
1,5 su bardağı elma suyu

Beyaz krema için:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Süslemek için:

2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kakaolu krema

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine kakaolu puding poşetini ilave edin ve tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Bebe bisküvisi, ceviz, kayısı, incir ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız pudingten 3-4 yemek kaşığı alıp kalıbın tabanına yayın.

Kedidili bisküvileri ortadan ikiye kırıp elma suyu ile ıslatın. Bisküvileri dik olarak kalıbın kenarına çit şeklinde yan yana sıralayın. İçine kalan pudingi döküp üzerini düzeltin. Buzlukta 40 dakika bekletin.

2

Beyaz krema

1,5 su bardağı süt, krema, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alıp çatal ile karıştırın. Üzerine vanilya aromalı puding poşetini boşaltın ve tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın.

1 su bardağı soğuk sütü ayrı bir çırpma kabına boşaltın, üzerine krem şanti poşetini ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pudingi ekleyin, 2-3 dakika daha çırpın. İri kırılmış Antep fıstıklarını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın.

Hazırladığınız kremayı buzluktaki tatlının üzerine döküp yayın. Tekrar buzluğa alın ve 4-5 saat bekletin.

3

Servis

Servisten önce kalıbın kelepçesini çözüp tatlıyı bir servis tabağına alın. Üzerine öğütülmüş Antep fıstığı serpin ve dilimleyin.