Flag

Pudingli Lokum

Yaklaşık 30 adet
Orta
220 dk.
Portakal suyu ile pişen kakaolu puding çerezler ile kaplanarak lokum haline getirilir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (10x20 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
2 su bardağıtaze sıkılmış portakal suyu
Üzeri için
öğütülmüş Antep fıstığı
Hindistan cevizi rendesi
öğütülmüş ceviz
öğütülmüş fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding

Hazırlanışı

Portakal suyunu bir tencereye alın, üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp suyla çalkalanmış kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 3 saat bekletin.


Soğuyan pudingi bıçak yardımı ile yanlardan hava aldırarak kalıptan ayırın ve ters çevirerek kalıptan çıkartın.


Küp şeklinde dilimleyin, çerezlere bulayıp servis tabağına alın.