Flag

Hurmalı Fıstıklı İrmik Helvası

5 - 6 porsiyon
Orta
30 dk.
Tarçın ve şeker kaplı kavrulmuş çam fıstığı ve hurma ile hazırlanan irmik helvası tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kaplamalı çam fıstıkları için
0,5 çay bardağıçam fıstığı
2 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
İrmik helvası için
4 adethurma
1 poşetDr. Oetker İrmik Helvası
100 gmargarin
2 su bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Çam fıstıklarının hazırlanışı

Çam fıstığı, toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Suyu azalmaya başladığında tarçın ve şekerli vanilini ekleyin. Suyunu tamamen çekip kuruduktan sonra fıstıklar kavruluncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. 

2

İrmik helvasının hazırlanışı ve servis

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın.

Margarin ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltıp karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Hurmaları ilave edip kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırın. 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Kasenin içine 1 yemek kaşığı çam fıstığı koyun. Üzerine irmik helvası doldurun ve ters çevirip tabağa aktararak servis yapın. Dilerseniz irmik helvasını soğuk da servis edebilirsiniz.