Çam fıstığı, toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Suyu azalmaya başladığında tarçın ve şekerli vanilini ekleyin. Suyunu tamamen çekip kuruduktan sonra fıstıklar kavruluncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın.
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
Margarin ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltıp karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Hurmaları ilave edip kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırın. 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Kasenin içine 1 yemek kaşığı çam fıstığı koyun. Üzerine irmik helvası doldurun ve ters çevirip tabağa aktararak servis yapın. Dilerseniz irmik helvasını soğuk da servis edebilirsiniz.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar