Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Renkli Doğum Günü Pastası

(0)
5 11 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata parçalı, fındıklı pasta.

Yaklaşık 12 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli Doğum Günü Pastası

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı ortadan ikiye bölünmüş fındık
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplama:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın. 1 poşet krem şantiyi 1 su baradağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın, üzerine fındık kırığı ve çikolata parçaları serpin. İkinci pandispanyayı koyun. Üzerine kalan krem şantiyi yayın, fındık kırığı ve çikolata parçaları serpin ve son kat pandispanyayı koyun.

4

Kaplama ve süsleme

2 poşet krem şanti ve 2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 4 eşit miktara bölerek ayrı çırpma kaplarına alın. Her birine farklı renkte jel renklendirici ilave ederek çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun ve sırayla sıkarak pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.