Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Renkli Köstebek Cupcake

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Jel renklendiriciler ile renklendirerek hazırlanan Köstebek Cupcake'ler.

10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli Köstebek Cupcake

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Köstebek Cupcake
1 yumurta (orta boy)
7 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Dolgu:

1 su bardağı Renkli şekerlemeler

Krema:

1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt cupcake kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına boşaltın ve üzerine yumurta, su ve sıvı yağı ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika karıştırın. Hamuru cupcake kalıplarına eşit olarak paylaştırın, fırına alın ve belirtilen fırın ayarında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve 15- 20 dakika soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan cupcake'lerin kenarlarından pay bırakarak çay kaşığı ile 1 cm derinliğinde oyun. Ayırdığınız kek parçalarını bir kasede ufalayın. Şekerlemeleri bıçak ile ikiye bölün. Soğuk sütü çırpma kabına boşaltın ve üzerine krema karışımını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Kremayı 4 ayrı kaba eşit miktarda ayırın. Renklendiricilerden ilave edip kaşık ile karıştırarark 4 ayrı renkte krema elde edin. Çikolata parçalarını eşit miktarda paylaştırarak kaşık ile karıştırın. Kremaları sıralı olarak yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın. Cupcake'lerin oyulan kısımlarına şekerlemeleri koyun. Üzerlerine renkli kremadan sıkın. Cupcake kalıbını elinizde tutarak diğer elinizin avcuyla ufalanmış kek kırıntılarını hafifçe bastırıp kremanın üzerini tamamen kaplayın. Beklemeden veya buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.