Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine kakaoyu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta margarin ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Süre sonunda yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Mikseri düşük devire alın. Hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave ederek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın. Üzerine irmik, toz şeker ve şekerli vanilin ekleyin. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın, karıştırarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan irmik tatlısını üzerine ekleyin ve karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve hurmaları ilave edip karıştırın. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde hafif donuncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.
Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Üst kısmını ters çevirip servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Dolguyu süre sonunda dondurucudan çıkarıp yarısını kekin üzerine yayın. İkinci keki üzerine kapatın, süt ile ıslatın ve kalan dolguyu yayın. Son keki ters çevirerek dolgunun üzerine alıp pastanın üzerine eliniz ile hafifçe bastırarak düzeltin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat soğutun.
Kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynama başlayınca ocağı kapatıp bitter çikolatayı ekleyin ve eriyinceğe kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun ve servisten önce pastanın üzerine yayın. Portakal kabuğu rendesi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta