Unu eleyin ve yarısını derin bir kaba alın. Üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Süt, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kaşar peynirini kalın şeritler şeklinde kesin.
Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile 10 cm uzunluğunda ve 5 cm genişliğinde açın. Üzerlerine tereyağı sürün, birer adet salam ve kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirmenin 15. dakikasında üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi