Flag

Salamlı Peynirli Çörek

10 adet
Orta
30 dk.
Hızlı maya ile hazırlanan salam ve kaşar peyniri dolgulu rulolar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
100 gkaşar peyniri
10 adetsalam
25 goda sıcaklığında tereyağı
Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1 su bardağıılık süt
0,5 su bardağısıvı yağ
1 çay kaşığıtuz
1yumurta akı
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Kaşar peynirini kalın şeritler şeklinde kesin. Unu bir kaba eleyin. Üzerine hızlı maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Süt, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile 10 cm uzunluğunda ve 5 cm genişliğinde açın. Üzerlerine tereyağı sürün, birer adet salam ve kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin. 

Pişirmenin 15. dakikasında üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık olarak servis yapın.