Flag

Sarımsaklı Ekmek

Yaklaşık 6 - 8 kişilik
Orta
40 dk.
Sarımsak, zeytinyağı ve maydanoz ile hazırlanan nefis ekmek dilimleri.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
3 yemek kaşığıılık su
2 - 2,5 su bardağıun
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
1 su bardağıılık su
Sürmek için
1 yemek kaşığısüt
1 tatlı kaşığızeytinyağı
Sos için
0,5 demetmaydanoz
1 çay bardağızeytinyağı
1 - 2 dişsarımsak
2 - 3 tutamtuz
Üzeri için
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 3 yemek kaşığı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

2 su bardağı unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz mayayı, tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırarak gevşek bir hamur haline getirin. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Ayırdığınız yarım su bardağı unu azar azar ekleyerek ve hamur spatulası ile kenarlardan alıp üzerine doğru katlayarak hamura yedirin. Eliniz ile 30x30 cm boyutlarında açın. Hamuru sıkıca rulo şeklinde sararak ekmek şekline getirin ve fırın tepsisine alın. Süt ve zeytinyağını karıştırıp fırça ile hamurun üzerine sürün. Üzerine keskin bir bıçak ile 0,5 cm derinliğinde 4-5 adet yatay çizik atın. İkinci bir tepsi ile kapatın, 20-25 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Üzerinin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Maydanozun sadece yaprak kısımlarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın. Mutfak robotuna alın. Üzerine zeytinyağı, sarımsak ve tuzu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar karıştırın.


Ekmeği enlemesine ortadan ikiye kesip iç kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. Sosu her iki ekmek diliminin üzerine eşit yayın, kaşar peyniri rendesinin yarısını serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp üzerlerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına koyun ve 10 dakika daha pişirin. 


Fırından çıkarıp dilimleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.