Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sebzeli Bohça

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kabaklı iç malzeme ile hazırlanan bir krep tarifi.

Yaklaşık 8 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sebzeli Bohça

İç malzeme:

1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet domates (küp şeklinde doğranmış)
4 adet kabak (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
0,5 demet ince doğranmış maydanoz
0,5 demet ince doğranmış dereotu

Krep:

1 poşet Dr. Oetker Krep
1 yumurta (orta boy)
2 su bardağı süt

Üzeri için:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Pişirmek için:

sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

İç malzemenin hazırlanışı

Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun. Domatesi ekleyip 1-2 dakika pişirin. Rendelenmiş kabakları da ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu da ilave ederek 1-2 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Krebin hazırlanışı

Krep un karışımını yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya tel çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1- 2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı haraket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Kreplerin ortasına 2-3 yemek kaşığı kabaklı karışım koyup dört kenarını katlayarak bohça şekli verin, ters çevirerek fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.