Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şeker Hamurlu Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Jel renklendiriciler ile süslenen şeker hamurlu kurabiyeler.

Yaklaşık 10 - 15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şeker Hamurlu Kurabiyeler

Hamur:

60 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, un, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü bir kaba alıp kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. Çiçek, kalp, yıldız, düz yuvarlak ve tırtıklı yuvarlak şekillerdeki kurabiye kalıpları ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve şeker hamurunu merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurundan aynı sayıda şekiller çıkarın. Soğuyan kurabiyelerin üzerini fırça ile az miktarda su ile ıslatın ve üzerlerine şeker hamurlarını yerleştirin. Farklı şekillerdeki küçük kalıpları önce jel renklendiriciye batırıp şeker hamurlarının üzerinde bastırarak izler çıkarın.