Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sevgiliye Ahududulu Tart

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sevgililer Günü'ne özel tatlı tarifi. Ahududulu Tart tarifimizi hazırlaması çok kolay.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sevgiliye Ahududulu Tart

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta (orta boy)
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Dolgu:

1,5 su bardağı dondurulmuş ahududu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Kalıp:

Tart kalıbı (Ø 22 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un, şekerli vanilin, pudra şekeri, yumurta ve tereyağını bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 10 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Süre sonunda hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bir parça hamuru üst süsleme için ayırın. Kalan hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 25 cm çapında açın. Hazırladığınız hamuru pişirme kağıdı ile birlikte alıp ters çevirerek kalıba aktarın. Pişirme kağıdını ayırın ve eliniz ile hafifçe bastırarak hamuru kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Buzdolabında 5 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından alın, 10 dakika sonra tartı dikkatlice kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Ayırdığınız hamuru merdane ile 0,5 kalınlığında açın ve kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile iki adet kalp şekli çıkarın. Fırın tepsisine alın ve 8-10 dakika pişirin.

3

Ahudulu karışımın hazırlanışı

Ahududuları bir tencereye alın. Mısır nişastasını yarım çay bardağı su ile eriyinceye kadar karıştırın ve ahududuların üzerine dökün. Toz şekeri ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Dolgu ve servis

Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Limon aromasını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Tartı servis tabağına alın ve üzerine pastacı kremasını yayın. Ahududulu karışımı kaşık ile azar azar dökerek pastacı kremasının üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Kalp şeklindeki kurabiyeler ile üzerini süsleyin ve servis yapın.