Flag

Sevgiliye Ahududulu Tart

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Sevgililer Günü'ne özel tatlı tarifi. Ahududulu Tart tarifimizi hazırlaması çok kolay.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta
125 goda sıcaklığında tereyağı
Dolgu
1,5 su bardağıdondurulmuş ahududu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı

Un, şekerli vanilin, pudra şekeri, yumurta ve tereyağını bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 10 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bir parça hamuru üst süsleme için ayırın. Kalan hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 25 cm çapında açın. Hazırladığınız hamuru pişirme kağıdı ile birlikte alıp ters çevirerek kalıba aktarın. Pişirme kağıdını ayırın ve eliniz ile hafifçe bastırarak hamuru kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Buzdolabında 5 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından alın, 10 dakika sonra tartı dikkatlice kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Ayırdığınız hamuru merdane ile 0,5 kalınlığında açın ve kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile iki adet kalp şekli çıkarın. Fırın tepsisine alın ve 8-10 dakika pişirin.

3

Ahudulu karışımın hazırlanışı

Ahududuları bir tencereye alın. Mısır nişastasını yarım çay bardağı su ile eriyinceye kadar karıştırın ve ahududuların üzerine dökün. Toz şekeri ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Dolgu ve servis

Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Limon aromasını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Tartı servis tabağına alın ve üzerine pastacı kremasını yayın. Ahududulu karışımı kaşık ile azar azar dökerek pastacı kremasının üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Kalp şeklindeki kurabiyeler ile üzerini süsleyin ve servis yapın.