Sevgiliye Kalpten Kurabiyeler

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile kaplanan limonlu kalp kurabiyeler sevgililer günü için idealler.

Yaklaşık 20 - 25 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sevgiliye Kalpten Kurabiyeler

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
125 g yumuşak margarin

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, limon aroması ve margarini ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve elinizde kısa bir süre yoğurarak yumuşatın. Kırmızı jel renklendiriciyi azar azar damlatarak dıştan içe doğru katlayarak yoğurun. Hamur yumuşadıkça az miktarda nişasta ilave edin. Ceviz büyüklüğünde bir parça daha şeker hamuru alın ve yeşil jel renklendirici ilave ederek aynı şekilde renklendirin. Hamurları hava almayacak şekilde sarın.

4

Süsleme ve servis

Kalan beyaz şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalp kalıp ile kesin. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımı ile hafifçe su sürün ve kalp şeklindeki şeker hamurlarını yapıştırın. Tezgaha hafifçe nişasta serpin, yeşil hamurdan minik parçalar alıp elinizle yuvarlayarak ip şeklinde uzatın. Su ile hafifçe ıslatarak beyaz şeker hamuru ile kapladığınız kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Kırmızı şeker hamurundan çok minik toplar yapın. Hafif ıslatarak yeşil hamurların uçlarına üçer adet kırmızı top yerleştirin. Kuruyuncaya kadar bekletin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.