Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sevgiliye Kalpten Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile kaplanan limonlu kalp kurabiyeler sevgililer günü için idealler.

Yaklaşık 20 - 25 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sevgiliye Kalpten Kurabiyeler

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
125 g yumuşak margarin

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, limon aroması ve margarini ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve elinizde kısa bir süre yoğurarak yumuşatın. Kırmızı jel renklendiriciyi azar azar damlatarak dıştan içe doğru katlayarak yoğurun. Hamur yumuşadıkça az miktarda nişasta ilave edin. Ceviz büyüklüğünde bir parça daha şeker hamuru alın ve yeşil jel renklendirici ilave ederek aynı şekilde renklendirin. Hamurları hava almayacak şekilde sarın.

4

Süsleme ve servis

Kalan beyaz şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalp kalıp ile kesin. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımı ile hafifçe su sürün ve kalp şeklindeki şeker hamurlarını yapıştırın. Tezgaha hafifçe nişasta serpin, yeşil hamurdan minik parçalar alıp elinizle yuvarlayarak ip şeklinde uzatın. Su ile hafifçe ıslatarak beyaz şeker hamuru ile kapladığınız kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Kırmızı şeker hamurundan çok minik toplar yapın. Hafif ıslatarak yeşil hamurların uçlarına üçer adet kırmızı top yerleştirin. Kuruyuncaya kadar bekletin ve servis yapın.