Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sevimli Yıldızlar

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yeni yıl için tasarlanmış bir kurabiye tarifi nasıl olur? Pratik, lezzetli, espirili bu tarif çok da sevimli.

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sevimli Yıldızlar

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g yumuşak margarin
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

30 g bitter çikolata
Renkli şekerlemeler

Süslemek için:

20 g bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

30 g bitter çikolatayı iri parçalara kesin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın, daha sonra bir kaba eleyin. Üzerine margarin, yumurta sarısı, tuz, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklindeki kalıpla kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Yıldız şeklindeki hamurların ortalarına renkli şekerleme veya çikolata parçaları koyun, yıldızların bir ucunu veya karşılıklı iki ucunu üzerlerine kapatın. Yapışması için hafifçe bastırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve yıldızlara "göz" çizin. Süsleme glazürü ile "ağız" çizin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.