Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Siyah-Beyaz Bisküvi

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tereyağı veya margarin ile hazırlayabileceğiniz iki renkli temel bisküvi tarifi.

Yaklaşık 30 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Siyah-Beyaz Bisküvi

Hamur:

2 su bardağı un
150 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kakaolu hamur için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ekleyip 3-4 dakika yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Yarısına kakao ve sütü ilave edip tekrar yoğurun. Her iki hamuru da ayrı ayrı 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin.

Önce elinizle hafif bastırarak ve daha sonra merdane yardımı ile 3-4 mm kalınlığında açın. Değişik şekillerdeki kurabiye kalıpları ile iki rengin birleştiği şeritten kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamuru toparlayıp fazla yoğurmadan tekrar açıp kalıplarla kesin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıdığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.