Flag

Sonbahar Keki

Yaklaşık 10 dilim
Orta
150 dk.
Çikolatalı vişneli kek tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
100 gkuvertür çikolata
100 gtereyağı
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker
1limon kabuğu rendesi
1 çay bardağıkrema
50 gkuvertür çikolata
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Kuvertür ile tereyağını bir kaba alın ve benmari yöntemi ile eritin. Çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. Elediğiniz un karışımını ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından alın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Pişirme kağıdından ayırıp soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini küçük bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğutun.


Kremayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında soğutun.

4

Şekillendirme

Kekin alt katını servis tabağına alın, üzerine çikolatalı karışımı yayın. Vişneleri sıralayın ve üzerine üst kat keki kapatın.

5

Süsleme ve servis

Servisten önce bir ağaç yaprağını kekin üzerine koyun ve kenarlarına kürdanlar batırarak sabitleyin. Üzerine pudra şekerini serpin. Yaprağı dikkatlice çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.