Sonbahar Lezzeti

(0)
4 34 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaprak desenli çikolata ile süslenen, çikolata parçaları ve portakal dolgulu muhteşem bir pasta tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sonbahar Lezzeti

Hamur:

3 su bardağı un
2 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
300 g yumuşak margarin
3 çay bardağı toz şeker
8 yumurta
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
10 yemek kaşığı süt

Yapraklar için:

100 g bitter çikolata
toz gıda boyası- altın

Dolgu:

1 adet portakal
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
3 - 4 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Kaplamak için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

1,5 su bardağı un, 1 poşet hamur kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına 150 g margarin ve 1,5 çay bardağı toz şekeri alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine 4 yumurta, 1 poşet şekerli vanilin ve 5 yemek kaşığı süt ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Süre sonunda hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyin ve düşük devirde 2 dakika çırpın. Hamurun yarısını hazırladığınız kalıba alın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda keki fırından alın, 2 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Kalıbı tekrar yağlayın, kalan hamuru dökün ve pişirin. Kalan malzemeler ile aynı şekilde hamur hazırlayın ve pişirin. Böylece toplam 4 adet kek hazırlayın ve soğumaya bırakın.

3

Yaprakların hazırlanışı

Yaprakları su ile iyice yıkayın ve kurutun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Fırça yardımı ile yaprakların damarlı kısımlarına çikolata sürün. Donan çikolataların üzerine 5 kat olacak şekilde tekrar çikolata sürün. Tepsiye sıralayın ve buzdolabında bekletin. 

4

Dolgunun hazırlanışı

Portakalın kabuğunu soyun ve küçük küpler şeklinde kesin. Kalan çikolataya bulayın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayıp buzdolabında bekletin.


Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

5

Şekillendirme, dolgu ve kaplama

Keklerden birini ters çevirerek servis tabağına alın. Soğuyan pastacı kremasına portakal aroması ekleyin ve mikser ile 2 dakika çırpın. 1/3'ünü kekin üzerine kaşık ile yayın. Hazırladığınız portakal parçalarından koyun ve çikolata parçası serpin. İkinci keki üzerine kapatın. Aynı şekilde diğer kekleri de bu sıra ile üst üste koyun.


Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastayı kaplayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. 

6

Süsleme ve servis

Yaprakları çikolatadan dikkatlice ayırın. İnce uçlu fırça ile altın tozu ile çikolatanın üzerini süsleyin. Pastanızın üzerine ve yanlarına kakao serpin. Çikolata parçaları ve hazırladığınız yapraklar ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.