Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sucuklu Kaşarlı Ekmek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Fırında pişen bu nefis lezzete çaya gelen misafirleriniz bayılacak!

Yaklaşık 15 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sucuklu Kaşarlı Ekmek

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su

Üzeri için:

100 g kaşar peyniri (ince dilimlenmiş)
50 g sucuk (ince dilimlenmiş)
1 çay bardağı siyah zeytin (ince dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber

Kalıp:

Ayarlanabilir oval pişirme çerçevesi (26-38 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya ve tuzu ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine 2 su bardağı ılık suyu ilave edin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Hamuru tezgah üzerine alıp elinizle iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Kalıbı 38 cm çapında ayarlayın, iç kısmını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun. Yuvarlayarak 38 cm uzunluğunda rulo haline getirin, kalıbın içine oturtun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından aldığınız ekmeği 2 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı ve ızgara

Ekmeğin alt kısmı bütün bırakarak üstten küçük kareler oluşacak şeklinde dilimleyin. Dilimlediğiniz kaşar peyniri, sucuk ve zeytinleri karelerin aralarına yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürüp rendelenmiş kaşar peyniri ve kırmızı toz biber serpin. Izgara ayarında 200°C'ye ısıtılmış fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.