Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayıp unlayın. Unu eleyin. Yarısını derin bir kaba alın, keçiboynuzu unu ve mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Tuz, zeytinyağı ve suyu ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 1 cm kalınlığında kare şeklinde açın. Açtığınız hamurun iki karşılıklı kenarını sırası ile ortaya doğru katlayarak üst üste getirin. Daha sonra bu katladığınız hamuru rulo şeklinde sarın ve kalıba alın. Üzerini kapatıp 1,5 saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda ekmeği fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın. Yumuşak olması için üzerine hafif su serpin ve havlu ile kapatın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine alın. Havlu ile kapalı halde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek