Flag

Sucuklu Örgü Çörek

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
130 dk.
Kurutulmuş domatesli, sucuklu mayalı çörek. Pratik ve tam anlatımlı tarifi ile uygulaması çok kolay.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
1yumurta akı
1,5 çay bardağıılık süt
100 geritilmiş tereyağı
Dolgu
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış sucuk
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığıkekik
Üzeri için
1yumurta sarısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya ve tuzu ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Yumurta akı, süt ve eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 30x45 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamurun ortasına 10 cm genişliğindeki bir alana uzunlamasına dolgu malzemesini yerleştirin. Sağ ve solda kalan hamuru bıçak ile 2 cm genişliğinde kesin. Kestiğiniz şerit hamurları bir sağdan bir soldan alıp dolgu malzemesinin üzerine örgü şeklinde sarın. Hamuru tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.