Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sucuklu Örgü Çörek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kurutulmuş domatesli, sucuklu mayalı çörek. Pratik ve tam anlatımlı tarifi ile uygulaması çok kolay.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sucuklu Örgü Çörek

Hamur:

3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
1,5 çay bardağı ılık süt
100 g eritilmiş tereyağı

Dolgu:

1 su bardağı küp şeklinde doğranmış sucuk
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya ve tuzu ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Yumurta akı, süt ve eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 30x45 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamurun ortasına 10 cm genişliğindeki bir alana uzunlamasına dolgu malzemesini yerleştirin. Sağ ve solda kalan hamuru bıçak ile 2 cm genişliğinde kesin. Kestiğiniz şerit hamurları bir sağdan bir soldan alıp dolgu malzemesinin üzerine örgü şeklinde sarın. Hamuru tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.