Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sultan Tatlısı

(0)
3 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Haşhaş ile kaplayarak hazırlanan şuruplu tatlı.

Yaklaşık 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sultan Tatlısı

Şurup:

2,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
250 g yumuşak margarin
3,5 çay bardağı un
1 paket Dr. Oetker Revani

Bulamak için:

1 çay bardağı süt
1 su bardağı haşhaş tohumu

Üzeri için:

Yaklaşık 30 adet yarım ceviz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisini yağlayın. Fırını belirli dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Yumurta, margarin, revani karışımı ve unu iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Süte batırıp çıkarın ve haşhaşa bulayın. Ceviz tanelerini süte batırıp çıkarın ve haşhaşlı topların üzerlerine bastırarak batırın. Fırın tepsisine sıralayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve şurubu dökün. Soğutup servis yapın.