Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Supangleli Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çok lezzetli Supangle ile hazırlanan vişneli yaş pasta tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Supangleli Pasta

Hamur:

1 çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Supangle
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
0,5 su bardağı vişne

Üzeri için:

0,5 su bardağı krema
100 g bitter çikolata

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Keki fırından alın. 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Kalıbı tekrar kullanmak için yıkayıp kurulayın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alıp üzerine supangle poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Pastanın hazırlanışı

Keki iki eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. İlk katını kalıbın içine oturtun. Üzerine supanglenin yarısını yayın. Üzerine çikolata parçalarını serpin ve vişneleri sıralayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın, kalan supangleyi yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve çikolatayı ilave edin. Kaşık ile karıştırarak çikolatayı eritin. Arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.

6

Servis

Pastayı buzdolabından ve kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sosu dökün ve dilimleyerek servis yapın.