Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tarçınlı Cevizli Kek

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçın, elma ve ceviz ile hazırlanan bir kek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tarçınlı Cevizli Kek

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
1 adet elma (rendelenmiş)
1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurtaları şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin ve şekerli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, hamur kabartma tozu ve tarçını ayrı bir yerde karıştırıp eleyerek hamura ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Elma rendesi ile cevizi ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Kek kalıbına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Üzerine margarini sürün. Bekletmeden şeker ve tarçını karıştırıp üzerine serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.