Flag

Tarçınlı Kalp Kurabiyeler

Yaklaşık 28 adet
Orta
60 dk.
Özel, temel ve basit hamuruna eklenen tarçın, zencefil, muskat rendesi ve ceviz ile hazırlanan bu aromatik kurabiye ikramlar için ideal.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
100 gbal
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
35 gtereyağı
1 - 1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (silme)
1 çay bardağıöğütülmüş ceviz
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay kaşığızencefil
0,5 çay kaşığımuskat rendesi
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
Üzeri için
1 yemek kaşığısüt
1 çay bardağıöğütülmüş ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Bal, toz şeker, şekerli vanilin ve tereyağını bir tencereye alın. Kısık ateşte, kaynamasına izin vermeden eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Eritip soğuttuğunuz karışımı, öğütülmüş ceviz, baharatlar ve kakaoyu ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Daha sonra hamuru tezgahın üzerine alıp yoğurun ve 3 mm kalınlığında açın.


Kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın. Fırça yardımı ile üzerlerine süt sürün, öğütülmüş ceviz serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkartıp pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisinden alın ve soğumaya bırakın.