Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tarçınlı Kalp Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Özel, temel ve basit hamuruna eklenen tarçın, zencefil, muskat rendesi ve ceviz ile hazırlanan bu aromatik kurabiye ikramlar için ideal.

Yaklaşık 28 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tarçınlı Kalp Kurabiyeler

Hamur:

100 g bal
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
35 g tereyağı
1 - 1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (silme)
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
0,5 çay kaşığı tarçın
0,5 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı muskat rendesi
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao

Üzeri için:

1 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Bal, toz şeker, şekerli vanilin ve tereyağını bir tencereye alın. Kısık ateşte, kaynamasına izin vermeden eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Eritip soğuttuğunuz karışımı, öğütülmüş ceviz, baharatlar ve kakaoyu ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Daha sonra hamuru tezgahın üzerine alıp yoğurun ve 3 mm kalınlığında açın.

Kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın. Fırça yardımı ile üzerlerine süt sürün, öğütülmüş ceviz serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkartıp pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisinden alın ve soğumaya bırakın.