Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tarçınlı Yıldız Kurabiye

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata ile süslenen tarçınlı pekmezli kurabiye tarifi.

20 - 25 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tarçınlı Yıldız Kurabiye

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Süslemek için:

1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 yemek kaşığı süt
40 g bitter çikolata
40 g sütlü çikolata
50 g beyaz çikolata
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve tarçını bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir kaba toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, yumurta ve üzüm pekmezini alın. Hazırladığınız un karışımını üzerine ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Glazürün hazırlanışı ve süsleme

Pudra şekerini bir kaseye alın ve üzerine sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Glazür donmadan ortalarına inci yerleştirin.

Bitter, sütlü ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari yöntemi ile eritin. Glazürü donan kurabiyeleri yarısına kadar çikolatalara bulayın ve tel üzerine alın. Çikolatalar donunca servis yapın.