Flag

Tarçınlı Yıldız Kurabiye

20 - 25 adet
Orta
30 dk.
Çikolata ile süslenen tarçınlı pekmezli kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtoz tarçın
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
150 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 yemek kaşığıüzüm pekmezi
Süslemek için
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
3 yemek kaşığısüt
40 gbitter çikolata
40 gsütlü çikolata
50 gbeyaz çikolata
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve tarçını bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir kaba toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, yumurta ve üzüm pekmezini alın. Hazırladığınız un karışımını üzerine ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Glazürün hazırlanışı ve süsleme

Pudra şekerini bir kaseye alın ve üzerine sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Glazür donmadan ortalarına inci yerleştirin.


Bitter, sütlü ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari yöntemi ile eritin. Glazürü donan kurabiyeleri yarısına kadar çikolatalara bulayın ve tel üzerine alın. Çikolatalar donunca servis yapın.