Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tarte Tatin

(0)
5 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Karamelize edilmiş elmalı tart.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tarte Tatin

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
4 - 5 yemek kaşığı soğuk su

Karamel:

1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı

Dolgu:

4 - 5 adet kırmızı elma (orta boy)

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, tuz ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin. Üzerine soğuk suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Karamelin hazırlanışı

Toz şekeri geniş bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan erimeye bırakın. Şeker tamamen eriyip altın rengi olduğunda üzerine krema ve tereyağını ekleyip ocaktan alın. Kaşık ile sürekli karıştırarak krema ve tereyağını şekere iyice yedirin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını temizleyip her bir elmayı 8 eşit parçaya dilimleyin. Dilimlediğiniz elmaları yan yana kalıbın tabanına sıralayın. Üzerine hazırladığınız karameli dökün ve fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarıp 10-15 dakika bekletin.

Hamuru buzdolabından çıkarıp kısa bir süre bekletin. Unlanmış tezgahta merdane ile 28 cm çapında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sarıp kalıp içindeki elmaların üzerine kapatın. Dışta kalan hamurları elmaların etrafını saracak şekilde kenarlardan içeriye doğru iterek elmayla kalıp çerçevesinin arasına sıkıştırın. Çatal ile hamurun üzerini birçok yerinden delin ve fırında tekrar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

4

Servis

Tatlıyı fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Servis tabağını kalıbın üzerine kapatıp yavaşça ters çevirin ve kalıbı çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.