Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın. Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız elmaları ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Kalıptaki tart tabanının üzerine alın ve yayın.
Kırmızı elmaları kabuklarını soymadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp yarım ay şeklinde çok ince dilimleyin. Derin bir kaba alın ve üzerini kapatacak kadar kaynatılmış su dökün. 5 dakika bekletip suyunu süzün ve havlu peçete üzerine alın. Dolgu malzemesinin üzerine gül şeklinde sıralayın. 160°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay