Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tatlı Yıldızım

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kremalı yıdız kekler.

Yaklaşık 8 - 10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tatlı Yıldızım

Hamur:

80 g bitter çikolata
1 - 1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (30x33 cm)
Dr. Oetker Yıldız Kurabiye Kalıbı 6'lı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Erittiğiniz çikolatayı ekleyip kısa bir süre çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve servis

Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve pişirme kağıdından ayırın. Yıldız şeklindeki kurabiye kalıpları ile orta ve küçük boyda 8-10 adet kek kesin. Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Toz şekeri ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve orta boy yıldızların üzerlerine sıkın. Küçük boydaki kekleri kürdan yardımı ile keklerin üzerlerine saplayın. Yıldız şeklindeki pasta süsleri ile süsleyin ve servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza’dan temin edebilirsiniz.