Flag

Tavukgöğüslü Antep Fıstıklı Sarma

8 adet
Orta
220 dk.
Antep fıstıklı dolgu tavukgöğsüne sarılarak servis ediliyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 su bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığısüt
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Üzeri için
50 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Hazırlanışı

Antep fıstığı, pudra şekeri ve sütü derin bir kaba alın. Yoğurarak ezme kıvamına getirin. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında bekletin.


Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve üzerine margarini ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin.


Ocaktan alıp yağlanmış kalıba dökün ve yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve servis

Tavukgöğsünü buzdolabından çıkartıp 8x7 cm boyutlarında kareler şeklinde kesin. Antep fıstıklı ezmeden ceviz büyüklüğünde bir parça alın, elinizde 7 cm uzunluğunda rulo şeklinde yuvarlayın. Tavukgöğsü karelerinden birinin geniş kenarına koyun ve tavukgöğsünü spatula yardımı ile Antep fıstıklı rulo içinde kalacak şekilde sarın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp servis tabağına sıralayın.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip ruloları süsleyin.