Flag

Tavukgöğüslü Çıtır Tatlı

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
40 dk.
Baklava yufkaları ile hazrılanan tavukgöğsü dolgulu farklı bir tatlı tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağısüt
25 gmargarin
1 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
Şurup
1,5 su bardağısu
1 su bardağıtoz şeker
Yufka
10 adetbaklavalık yufka
20 gtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Tavukgöğüsünün hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Pişirme ve servis

Baklavalık yufkaları üst üste koyun. 16 cm çapında bir kalıbı üzerine ters çevirin ve bıçak yardımı ile kenarından keserek daireler çıkarın. Dışta kalan parçaları dörde bölün ve tüm yufkaları hava almayacak şekilde poşete alın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın. Tavayı az miktarda tereyağı ile yağlayın, daire şeklinde bir yufka alın ve arkalı önlü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın, 1-2 yemek kaşığı soğuk şurup gezdirin, 1 yemek kaşığı tavukgöğsü sürün ve Antep fıstığı serpin. Tavayı tekrar yağlayıp bu sefer dörde kestiğiniz yufkalardan kızartıp üzerine koyun ve şurup, tavukgöğsü ve Antep fıstığı yayın. Aynı sıra ile tamamlanıncaya kadar kızartıp üst üste koyun. Ilık olarak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.