Sütü tencereye alın ve üzerine tavukgöğsünü ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ilave edin ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Tel kadayıfları bıçak yardımı ile 1 cm uzunluğunda kesin. 2 adet baklavalık yufkayı tezgaha üst üste koyun ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Yufkanın kenarına uzunlamasına 1 emek kaşığı tavukgöğsü koyun. 2 yemek kaşığı kadar tel kadayıfı üzerine yayın ve ceviz serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. 3 cm genişliğinde dilimlere kesin ve dik olarak kalıba sıralayın. Yufkaların tamamını bu şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve 5 dakika bekletin. Soğuyan şurubu üzerine gezdirerek dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar