Flag

Temel Kek 22 cm

Yaklaşık 10 dilim
Kolay
140 dk.
Farklı malzemeler ekleyerek de hazırlayabileceğiniz temel bir kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
275 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
7 yemek kaşığısüt
3yumurta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Picture - Dilimli-Kalip-Yaglama-Unlama-22cm..jpg

Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın.

2

Hamurun hazırlanması ve pişirme

Picture - Dilimli-Kek-Kalibi-Hamur.JPG

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika

3

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.