Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Temel Kek 24 cm

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kalabalık ikramlar için farklı malzemeler ilave ederek değişik kek tarifleri yaratın.

Yaklaşık 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Temel Kek 24 cm

Hamur:

350 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 g yumuşak margarin
255 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
7 yemek kaşığı süt
4 yumurta (orta boy)

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Pişirme süresi: 50 - 55 dakika

Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

3

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.