Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Üç Katlı Süslü Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Süslü tereyağlı kurabiyeler.

10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Üç Katlı Süslü Kurabiyeler

Hamur:

100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağı un
0,5 su bardağı öğütülmüş fındık

Üzeri için:

100 g kuvertür
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini bir kaba alın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Öğütülmüş fındıkları ilave edin ve kısa bir süre daha yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. 5 cm, 4 cm ve 2,5 cm çapındaki kurabiye kalıpları ile 3 ayrı boyda kurabiyeler elde edecek şekilde kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyeleri büyükten küçüğe doğru üst üste koyarak aralarına kuvertür sürün. Bekletmeden pasta süsleri ile süsleyin.