Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişne Sefası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şık bir vişneli keşküllü turta tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişne Sefası

Hamur:

2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su
150 g tereyağı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3 su bardağı süt
3,5 su bardağı vişne tanesi
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı su
4 adet kedidili bisküvi (öğütülmüş)
0,5 su bardağı öğütülmüş badem

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Tart kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip üzerine toz şeker, şekerli vanilin, su ve tereyağını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile hamur toparlanıncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Hamuru tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Keşkül

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Vişne taneleri, toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 5-10 dakika soğumaya bırakın.

3

Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Birinci hamuru kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Çatal ile 10-15 yerinden delin. İkinci hamurdan üst süsleme için yumurta büyüklüğünde bir parça ayırıp kalanı ile kalıbın kenarlarına 3 cm yüksekliğinde çerçeve yapın. Tabandaki hamurun üzerine fırça yardımı ile su sürün. Üzerine bisküvi ve bademi karıştırıp serpin. Bisküvilerin üzerine vişne tanelerini sıralayın. Vişnelerin üzerine hazırladığınız keşkülü yayın.

Üçüncü hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 26 cm çapında açın. Pişirme kağıdı üstte kalacak şekilde kalıptaki keşkülün üzerine kapatın. Pişirme kağıdını çıkartın. Hamuru çatal ile 8-10 yerinden delin.

Yumurta büyüklüğünde ayırdığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile çiçekler kesin, hamurun üzerine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkartın, 15 dakika bekletip üzerine pudra şekeri serpin ve soğuk servis yapın.