Vişne Sefası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şık bir vişneli keşküllü turta tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişne Sefası

Hamur:

2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su
150 g tereyağı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3 su bardağı süt
3,5 su bardağı vişne tanesi
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı su
4 adet kedidili bisküvi (öğütülmüş)
0,5 su bardağı öğütülmüş badem

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Tart kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip üzerine toz şeker, şekerli vanilin, su ve tereyağını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile hamur toparlanıncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Hamuru tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Keşkül

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Vişne taneleri, toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 5-10 dakika soğumaya bırakın.

3

Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Birinci hamuru kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Çatal ile 10-15 yerinden delin. İkinci hamurdan üst süsleme için yumurta büyüklüğünde bir parça ayırıp kalanı ile kalıbın kenarlarına 3 cm yüksekliğinde çerçeve yapın. Tabandaki hamurun üzerine fırça yardımı ile su sürün. Üzerine bisküvi ve bademi karıştırıp serpin. Bisküvilerin üzerine vişne tanelerini sıralayın. Vişnelerin üzerine hazırladığınız keşkülü yayın.

Üçüncü hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 26 cm çapında açın. Pişirme kağıdı üstte kalacak şekilde kalıptaki keşkülün üzerine kapatın. Pişirme kağıdını çıkartın. Hamuru çatal ile 8-10 yerinden delin.

Yumurta büyüklüğünde ayırdığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile çiçekler kesin, hamurun üzerine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkartın, 15 dakika bekletip üzerine pudra şekeri serpin ve soğuk servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.