Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Ekmek Tatlısı

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişneli ekmek tatlısı üzerinde tavukgöğsü.

Yaklaşık 4 - 5 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler:

4 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1,5 çay bardağı çekirdeksiz vişne
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

vişne

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Vişneli ekmekler

Tost ekmeklerinin kabuklu kısımlarını bıçak ile keserek çıkartın. Küçük küpler şeklinde dilimleyip fırın tepsisine sıralayın ve 160°C'ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Fırından alıp soğutun.

Toz şeker, su ve vişneleri bir tencereye alın, karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun, ekmekleri ilave edip vişne suyunu tamamen çekinceye kadar bekletin.

2

Tavukgöğsü

Tavukgöğsünü süt ile karıştırarak pişirin, kaynamaya başladığında 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. Servisten önce tavukgöğsünü buzdolabından çıkartıp mikser ile 2-3 dakika çırpın.

3

Kaselere eşit miktarda vişneli ekmek küpleri ve vişne taneleri sıralayın, üzerine tavukgögsü yayın. Tekrar vişneli ekmek küpleri ve vişne taneleri sıralayıp üzerine tavukgöğsü yayın. Vişne ile süsleyerek servis yapın.