Flag

Vişneli Pastacı Kremalı Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
240 dk.
Vişne sevenler için nefis bir pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağısüt
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker
Üzeri için
1 çay bardağısu
1 - 1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 - 1,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un,  nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alıp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte tel çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

1 su bardağı vişneyi ve 2 yemek kaşığı toz şekeri tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Soğuyan pastacı kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Vişneleri ilave edin ve orta devirde 2 dakika daha çırpın.

4

Şekillendirme

Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve pişirme kağıdından ayırın. Kalıbı tekrar kullanmak için yıkayın ve kurulayın. Keki ortadan enlemesine ikiye kesin. İlk katını kalıbın içine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın ve kalan kremayı yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı

1 çay bardağı suyu bir kaseye alın ve üzerine nişastayı ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Vişne, toz şeker ve nişastalı suyu bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

6

Servis

Buzdolabındaki pastayı kalıbından çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız vişneli karışımı yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.