Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Pastacı Kremalı Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne sevenler için nefis bir pasta tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Pastacı Kremalı Pasta

Hamur:

1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

1 çay bardağı su
1 - 1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 - 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un,  nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alıp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte tel çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

1 su bardağı vişneyi ve 2 yemek kaşığı toz şekeri tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Soğuyan pastacı kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Vişneleri ilave edin ve orta devirde 2 dakika daha çırpın.

4

Şekillendirme

Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve pişirme kağıdından ayırın. Kalıbı tekrar kullanmak için yıkayın ve kurulayın. Keki ortadan enlemesine ikiye kesin. İlk katını kalıbın içine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın ve kalan kremayı yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı

1 çay bardağı suyu bir kaseye alın ve üzerine nişastayı ekleyin. Kaşık ile  eriyinceye kadar karıştırın. Vişne, toz şeker ve nişastalı suyu bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

6

Servis

Buzdolabındaki pastayı kalıbından çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız vişneli karışımı yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.