Flag

Vişneli Pastacı Kremalı Tart

8 - 10 dilim
Zor
40 dk.
Çıtır tart tabanı üzerinde fındık ve vişneli pastacı kreması.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tabanı çıkan tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
100 gtereyağı
1 - 1,5 yemek kaşığısu
Pişirmek için
1 su bardağıçiğ nohut
Dolgu için
1 çay bardağıfındık kırığı
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
1,5 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
Üzeri için
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
1 - 2 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip üzerine pudra şekerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarın buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Hamuru buzdolabından çıkarıp bir pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine ikinci bir pişirme kağıdı yerleştirin ve merdane ile 25 cm çapında açın. Üstteki pişirme kağıdını çıkarıp alttaki ile birlikte kaldırın ve kalıbın içine ters çevirerek yerleştirin. Parmaklarınız ile hamuru bastırarak taban ve yanlarını tamamen kaplayın. Tabanını çatal ile birçok yerinden delin. Üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alın ve pişirme kağıdını nohutlar ile birlikte içinden çıkarın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. İçine fındıkları serpin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne ve toz şekeri tencereye alıp düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Süt ve kremayı tencereye alın, üzerine pastacı kremasını boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Soğuyan kremayı mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine vişneyi ekleyip yavaşça karıştırın ve tartın içine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Üzerine vişneleri sıralayıp Hindistan cevizi rendesini serpin ve dilimleyerek servis yapın.