Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Vitalis Crumble

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vitalis ve vanilyalı puding ile hazırlanan vişneli crumble.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Vitalis Crumble

Hamur:

100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 - 1,5 su bardağı un

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt

Islatmak için:

3 yemek kaşığı vişne suyu

Üzeri için:

200 g çekirdeksiz vişne
2 - 2,5 su bardağı Dr. Oetker Vitalis Bal Bademli Çıtır Müsli
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru kalıba alın, elinizle bastırarak tabanına yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için açın.

Turbo pişirme: 150°C

Soğuyan pudingi mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde yaklaşık 1 dakika çırpın. Pişirdiğiniz tabanı vişne suyu ile ıslatın. Üzerine pudingi alın ve kaşık ile yayın. Üstüne vişneleri sıralayın. Müslinin küçük parçalarından seçip bir kaseye alın, çikolata parçalarını ekleyip karıştırın. Vişnelerin üzerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 10 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat soğutup servis yapın.