Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yaban Mersinli Muzlu Kup

Muzlu puding ile hazırlanan neşeli bir kup.

yaklaşık 4 kup

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Muzlu Kup

Pudingli karışım:

1 poşet Dr. Oetker Muzlu Puding
2,5 su bardağı süt
8 adet küçük boy vanilyalı gofret
0,5 çay bardağı fındık kırığı
1 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı yaban mersini (blueberry)
1 çay bardağı krema

Süslemek için:

1,5 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
4 adet küçük boy vanilyalı gofret
10 - 12 adet yaban mersini (blueberry)

preparation

Hazırlanışı

1

Kupların hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ilave edin, orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Gofretleri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine fındık kırığı ve balı ilave edip iyice karıştırın. Yaban mersinlerini ikiye kesin. Soğuyan pudingi çırpma kabına alın, üzerine kremayı ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin ve kaşık yardımı ile ezmeden karıştırın. Hazırladığınız gofretli karışımın yarısını kuplara paylaştırın, üzerlerine pudingli karışımın yarısını dökün. Kalan gofretli karışımı ve en üste pudingli karışımı koyun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve gofretlerin üzerine gülen suratlar çizin. Kupların üzerine gofretleri batırın, yaban mersini ve çikolata ile süsleyip servis yapın.