Flag

Yaban Mersinli Muzlu Kup

Yaklaşık 4 kup
Kolay
120 dk.
Muzlu puding ile hazırlanan neşeli bir kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Muzlu Puding
2,5 su bardağısüt
8 adetküçük boy vanilyalı gofret
0,5 çay bardağıfındık kırığı
1 yemek kaşığıbal
1 çay bardağıyaban mersini (blueberry)
1 çay bardağıkrema
Süslemek için
1,5 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
4 adetküçük boy vanilyalı gofret
10 - 12 adetyaban mersini (blueberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Kupların hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ilave edin, orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Gofretleri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine fındık kırığı ve balı ilave edip iyice karıştırın. Yaban mersinlerini ikiye kesin. Soğuyan pudingi çırpma kabına alın, üzerine kremayı ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin ve kaşık yardımı ile ezmeden karıştırın. Hazırladığınız gofretli karışımın yarısını kuplara paylaştırın, üzerlerine pudingli karışımın yarısını dökün. Kalan gofretli karışımı ve en üste pudingli karışımı koyun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve gofretlerin üzerine gülen suratlar çizin. Kupların üzerine gofretleri batırın, yaban mersini ve çikolata ile süsleyip servis yapın.